Vorige Pagina
Home Nieuws 4 mei 2019 5 mei 2019 Monumenten Geschiedenis Plaquette Bestuur Gastenboek Fotoarchief Contact Help ons Archief Wilhelmus

Actueel Nieuws en Informatie

Webdesign gesponsored door ABRO Creative Purmerend - Laatste Update : 27-2-2020 23:08:07

Loading...

Locaties Oorlogsmonumenten Gemeente Purmerend

Video’s Vrijheid Geef Je Door

VHP Prijs voor 4 en 5 mei Comité Purmerend

Al sinds 1996 reikt de Vereniging Historisch Purmerend de VHP-Jaarprijs uit aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt als het gaat om het verleden van Purmerend.

Dit is dus de 23e keer dat dit gebeurt en dat geeft aan dat er vele mensen zijn die de historie van de stad belangrijk vinden. Zich inzetten en het belang van de geschiedenis onderstrepen kan op vele manieren. Dat moge wel blijken uit de vele voorgangers die de prijs ontvingen.

In 2018 is gekozen voor het 4 en 5 mei Comité Purmerend en bestaat uit de volgende personen;

Dick Blokker, Kees Oudewortel, Peter Stiphout, Wil Reiswijk en Dick Weijers.

Ieder lid van het comité vertegenwoordigt een andere maatschappelijk organisatie waarmee een breed draagvlak wordt gecreëerd.

Het 4 en 5 mei Comité Purmerend voldoet geheel aan haar doelstellingen en bereikt meer en meer mensen om te gdenken wat er is gebeurd tijdens de oorlogen. Het Comité zet zich volledig in als het gaat om het [oorlogs-]verleden van Purmerend en voldoet daarmee geheel aan de voorwaarde om voor de VHP Jaarprijs in aanmerking te komen.

Tineke Abercrombie
Voorzitter Vereniging Historisch Purmerend

November 2018

Webdesign gesponsored door ABRO Creative Ilpendam - Laatste Update : 20-4-2019 06:51:34

Anne Frank-boeken zwerven rond
bij Anne Frank-Standbeelden

April 2019 - Bijzonder nieuws: op zaterdag 4 mei 2019,
de Nationale dodenherdenking, zullen bij 5 verschillende
Anne Frank-standbeelden in Nederland exemplaren zwerven van het indrukwekkende prentenboek Van klein tot groots: Anne Frank.

Zo leeft Anne Franks verhaal op deze belangrijke datum extra voort, en lezen kinderen en volwassenen verspreid over heel Nederland over haar leven.

De zwervende boeken zijn snel te herkennen aan een grote sticker van Kinderzwerfboek op het omslag. Boeken met zo'n sticker zijn voor alle kinderen: iedereen mag ze meenemen, en na het lezen laat je ze ergens achter, voor iemand anders.


Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek online volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige eerder uitgebrachte zwerfboeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Op 4 mei 2019 vind je de zwerfboeken van Anne Frank bij deze standbeelden:


De foto links is gemaakt in Utrecht, Janskerkhof.