Vorige Pagina
Home Nieuws 4 mei 2019 5 mei 2019 Monumenten Geschiedenis Plaquette Bestuur Gastenboek Fotoarchief Contact Help ons Archief Wilhelmus

Agenda 5 mei 2018

Webdesign gesponsored door ABRO Creative Purmerend - Laatste Update : 27-2-2020 23:08:07

Kindervrijmarkt Wijkpark De Driegang in de Purmer-Zuid

Kinderen moeten kunnen leven, met elkaar te spelen en plezier te hebben. In vrijheid. Vrij van geweld, onderdrukking en uitbuiting. Omdat wij dat in Nederland kunnen, vieren wij onze vrijheid.

We doen dat op Bevrijdingsdag, met de grootste vrijmarkt voor kinderen in Purmerend.

Al tientallen jaren vindt de kindervrijmarkt plaats in wijkpark De Driegang in de Purmer-Zuid. s ’Morgens rond 6.00 uur zoeken de eersten reeds een mooi plekje. Rond 8.00 uur groeit het aantal kinderen dat een kleedje heeft neergelegd uit tot een kleine 400.

Speelgoed, games, kinderkleding, boeken, puzzels, CD’s, DVD’s kinderkamermeubilair etc. kun je zoal aantreffen op de vrijmarkt. Er wordt geruild en er wordt gehandeld tussen de kinderen en de ruim ruim 6.500 bezoekers die er in de loop van de dag langskomen.

De kindervrijmarkt in de Purmer-Zuid wordt gekenmerkt doordat er alleen kinderen staan en dat er vrijwel alleen kinderspullen te vinden zijn. Doordat verkoop door handelaren niet wordt toegelaten blijft het hele evenement kindgericht.

Naast de aandacht voor vrijheid worden de kinderen ook gestimuleerd om duurzaam bezig te zijn. Door aandacht voor ruilen met elkaar, door hergebruik van speelgoed e.d. te promoten en door zorgvuldig om te gaan met de omgeving waarin de kindervrijmarkt plaatsvindt.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is ’s morgens vroeg al open voor een kop warme koffie en in de loop van de ochtend voor een frisdrankje of een broodje. Stichting Kinderopvang Purmerend en SPURD Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatie team, springkussen, ballonnen en andere leuke dingen. Ook de kindercarrousel is er weer.

Officiële aanvang 8.00 uur, einde 14.00 uur. Daarna verzamelt de Stichting Bim Bam de overgebleven kleding en ontfermt Noppes Kringloopwinkel zich over resterende spelletjes, meubeltjes en elektronische apparatuur.

Het evenement wordt georganiseerd door de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en activiteitencentrum De Zuid-Pool.

Bevrijdingspop op de Koemarkt

BevrijdingsPop op 5 mei op de Koemarkt is inmiddels een bekend fenomeen geworden in Purmerend. Ook dit jaar is het een muzikaal festival met bands uit Purmerend en omstreken. Goeie live muziek, een drankje drinken en lekker wat eten bij de foodtrucks. Ben jij er ook bij?

Aanvang 14:00 uur

LINE UP:

14:15-15:15 Born A Tribe

15:45-16:45 Stories from Shamehill

17:15-18:15 Purple Project

18:45-20:00 A Million Shoes

20:30-22:00 DIS Band Live