Vorige Pagina
Home Nieuws 4 mei 2019 5 mei 2019 Monumenten Geschiedenis Plaquette Bestuur Gastenboek Fotoarchief Contact Help ons Archief Wilhelmus

Peter Stiphout Lid in de Orde van Oranje Nassau

1 mei 2016 - Dansen met de vijand 4 mei 2016 5 mei 2016 Onderscheiding Peter Stiphout

Webdesign gesponsored door ABRO Creative Purmerend - Laatste Update : 27-2-2020 23:08:07

Bestuurslid Peter Stiphout benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Purmerend kreeg de dag voor Koningsdag twee nieuwe Ridders en zeven nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau.

Ons bestuurslid - Peter Stiphout, eerste secretaris van het 4 en 5 mei comité Purmerend - werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Decorandus (71) ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

Peter Stiphout was lid van de wijkkerngroep Overwhere en later secretaris van de wijkwerkgroep Veiligheid & Verkeer en had regelmatig overleg met politie en gemeente.

Sinds 1999 is decorandus lid van de werkgroep Postactieven van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren. Deze vereniging is zowel een vakbond als beroepsvereniging en organiseert diverse activiteiten. De Werkgroep wordt gezien als een spin in het web. Tevens is hij namens de KVMO lid in het Veteranenplatform, met als doelstelling het behartigen van de belangen van Nederlandse veteranen

De heer Stiphout is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Veteranen Purmerend en heeft er mede voor gezorgd dat het Veteranencafé opgericht is in 2008. Tevens is hij betrokken bij de jaarlijkse Purmerendse Veteranendag. In 2015 was hij medeoprichter van het Comité 4-5 mei in Purmerend.

Hij wordt gezien als actief en punctueel en immer bezig om wijkproblemen op te lossen. Voor de Stichting Veteranen is hij van grote waarde door zijn goede contactuele eigenschappen en motiverende werkwijze. Hij beschikt over een goed organiserend vermogen.

Betrokkene kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.