Vorige Pagina
Home Nieuws 4 mei 2019 5 mei 2019 Monumenten Geschiedenis Plaquette Bestuur Gastenboek Fotoarchief Contact Help ons Archief Wilhelmus

4 mei 2016 Harmonie Crescendo

Harmonie  Crescendo bestaat dit seizoen 95 jaar . Dit heuglijke feit is uitbundig gevierd op 19 maart j.l. in theater de Purmaryn, tijdens het Lenteconcert dat in samenwerking met de Franse chansonnier Philippe Elan, dansschool Danla uit Purmerend en acteur Marijn Klaver werd gegeven.
Harmonie Crescendo heeft  ca. 60 leden, ondergebracht in twee harmonie orkesten. In het Groot Orkest  spelen de meer ervaren muzikanten . Daarnaast is er het Opleidingsorkest waarin beginnende muzikanten, zowel kinderen als volwassenen,  orkestervaring opdoen. Ook voor “herintredende” oudere musici biedt dit orkest de mogelijkheid de draad weer op te pakken.
Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Beide orkesten staan onder leiding van een professionele dirigent. Vanaf 2010 is dat Wim Klaver.  

De symfonische bezetting van het Grootorkest maakt een breed repertoire mogelijk. Dit varieert van symfonische werken en originele, specifiek voor Harmonieorkest gecomponeerde muziek, tot pop-, jazz- , film- en musical- muziek. Muziekvereniging Crescendo is volop in ontwikkeling en beweging en probeert , waar mogelijk, ook met verschillende partner- verenigingen uit de regio samen te werken. De samenwerking met het Purmerends Gemengd Koor komt niet uit de lucht vallen:  in het verleden hebben  Crescendo en het PGK al gezamenlijk een succesvol concert gegeven in de Taborkerk.  Deze samenwerking wordt voortgezet bij dit herdenkingsconcert  en het kerstconcert op 18 december  a.s. Daarnaast musiceert Crescendo tijdens de Poortersfeesten in de Weeshuissteeg en geven Opleidingsorkest en Grootorkest acte de présence tijdens het najaarsconcert in de Taborkerk op 6 november a.s. Voor informatie over Crescendo en komende activiteiten kunt U de website raadplegen : www.crescendo-purmerend.nl

Datum
4 mei 2016

Locatie
Nicolaaskerk, Kaasmarkt Purmerend

Aanvang
20:15
(Na het officiële gedeelte op de Kaasmarkt)

Entree
Gratis

Webdesign gesponsored door ABRO Creative Purmerend - Laatste Update : 27-2-2020 23:08:07

Jan Kolijn Harmonie Crescendo Purmerends Gemengd Koor Organist Peter van Voorst